Зустріч зі стейкхолдерами на факультеті електроенергетики та електромеханіки ВНТУ

img

 

Співпраця зі стейкхолдерами має важливе значення для формування та розвитку компетентностей і досягнення результатів навчання у здобувачів вищої освіти.

17 жовтня 2024 р. відбулась зустріч з представниками Національної енергетичної компанії «Укренерго».

Про особливості діяльності компанії в нелегкі для України та для енергетики зокрема часи розповіла менеджер з розвитку бренду роботодавця НЕК «Укренерго» Ірина Ярцева. Вона презентувала особливості інтеграції енергетики України з ENTSO-E, яка розпочалась майже одночасно з повномасштабним вторгненням рф. Наголосила про складності роботи в умовах постійних обстрілів енергетичної інфраструктури, про дружнє плече наших союзників, що дозволило залучити близько 1,5 млрд євро для відновлення, та високий професіоналізм працівників компанії. Звичайно пані Ірина запросила студентів долучитись до когорти фахівців компанії, професіоналізмом яких захоплюються і західні колеги. НЕК «Укренерго» намагається створити максимально сприятливі умови для молодих фахівців. Крім того передбачено ряд програм для студентів, які вже готові розпочати свій трудовий шлях в компанії.

Своїм досвідом роботи в компанії та майже 40-річним стажем в енергетиці України поділився радник НЕК «Укренерго», учасник робочої групи з питань подолання загроз в енергетичній сфері, позаштатний консультант Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, випускником  кафедри електричних станцій та систем 1987 року Костянтин Запайщиков. Костянтин Володимирович у своїй презентації акцентував увагу слухачів на тих проблемах, які мають місце зараз, під час повномасштабних військових дій на території України, і очікують енергетиків після нашої Перемоги.

Велику зацікавленість у студентів викликали питання забезпечення стійкості ОЕС України в умовах значної розбудови відновлюваних джерел енергії особливо умовно керованих: фотоелектричних та вітрових станцій. Особливо сподобалась доступність, з якою доповідач розповідав про складні речі.  

Колектив факультету електроенергетики та електромеханіки щиро вдячний за можливість поспілкуватись з фахівцями НЕК «Укренерго» та розраховує на подальшу співпрацю у підготовці здобувачів вищої освіти за спеціальністю 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. І перше, про що вже є домовленість – це серія лекцій від пана Костянтина для студентів 1-2 курсів.

https://vntu.edu.ua/uk/news/zustrich-zi-steykkholderamy-na-fakulteti-elektroenerhetyky-ta-elektromekhaniky-vntu-3144.html