Три перші місця здобули наші дівчата в хакатоні для студенток «Як зацікавити дівчат енергетикою»!

img

З 24 по 26 лютого 2021 р. проходив онлайн-хакатон «Як зацікавити дівчат енергетикою». Захід проводив ГО «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки.

Мета заходу – розробити командні проєкти на тему заохочення дівчаток до енергетичних спеціальностей, підвищити рівень знань дівчат про гендерну рівність та навчити їх дизайн-мисленню.

Для участі у хакатоні було відібрано 40 найбільш вмотивованих дівчат-студенток України.

Вінницький національний технічний університет, зокрема факультет Електроенергетики та електромеханіки представляли четверо дівчат:
– Зоряна Тимків (група 1ЕМ-20б);
– Каріна Карєва (група 1ЕЕ-20б);
– Тетяна Стискал (група 2ЕЕ-17б);
– Катерина Повстянко (група ЕСМ-20).

Наших дівчат «розкидали» по різним командам. Та це їм не завадило проявити себе якнайкраще. Як результат – три перші місця за командами, до складу яких увійшли наші дівчата:
1 місце – команда «G-energy» з Тетяною Стискал;
2 місце – команда «Сонцезаряджені» із Зоряною Тимків;
3 місце – команда «Опора» з Катериною Повстянко.

Вітаємо наших дівчат! Молодці! Довели черговий раз, що факультет Електроенергетики та електромеханіки ВНТУ готує всебічно розвинутих спеціалістів. А тим паче приємно, що серед них є і такі дівчата!
Є ким гордитися!

Команда «G-energy» запропонувала однойменний проєкт, що передбачає створення 6 рекламних роликів, орієнтованих на спростування стереотипів довкола теми енергетики. Ролики протягом 3 місяців будуть зацікавлювати дівчат темою енергетики.

Команда «Сонцезаряджені» презентувала ідею фотомарафону «Енергія в ракурсі. Фотокрос для школярок». Учасникам потрібно зробити фото на певну тему та за певний проміжок часу. Переможці отримають призи.

Команда «Опора» розробила проєкт «Вікторина-100», проходячи яку на різних девайсах і відповідаючи на запитання про енергетику можна заробити бали та обміняти на приємні призи.

 

Інформацію та фото взято з https://www.facebook.com/divchataSTEM