Викладачі кафедри ЕСС продять профорієнтацію на РАЕС

img

Кафедра електричних станцій та систем Факультету електроенергетики та електромеханіки ВНТУ готує спеціалістів-електриків які працюють на всіх атомних електричних станціях (АЕС) України. Рівненська атомна електростанція (РАЕС) перша в Україні атомна електростанція з енергетичним водо-водяним реактором типу ВВЕР-440 (В-213). Розташована біля міста Вараш, є відокремленим підрозділом НАЕК «Енергоатом» України. Рівненська АЕС розташована на західному Поліссі, біля річки Стир.
Протягом останніх років за освітньою програмою «Електричні станції» навчались (та успішно закінчили ВНТУ) за тристоронніми договорами між РАЕС, ВНТУ та студентом Щур Андрій Юрійович, Мартинович Сергій Віталійович, Вознюк Дмитро Петрович. З метою покращення кадрового забезпечення РАЕС та для створення передумов багатоваріантного вибору вищого навчального закладу, спеціальності та форми навчання по закінченню учнями шкіл, ліцеїв та професійно-технічного училища РАЕС доценти кафедри електричних станцій та систем ВНТУ Рубаненко Олександр Євгенійович та Лесько Владислав Олександрович 16 жовтня 2018 року відвідали школи, ліцеї та професійно-технічне училище міста Вараш. Під час зустрічей з учнями випускних класів викладачі ВНТУ розповіли майбутнім випускникам, потенційним абітурієнтам про ВНТУ: факультети, спеціальності, умови вступу, про забезпечення місцем у гуртожитках, про стадіони, спортивні зали та їдальні, про навчання за кордоном, про різноманітні гуртки та багато іншого цікавого про ВНТУ.
За надану підтримку в підготовці та організації зустрічей з учнями м. Вараш викладачі ВНТУ щиро вдячні Вітковському Ігорю Вікторовичу заступнику генерального директора з персоналу, Єлісєєву Юрію В’ячеславовичу заступнику головного інженера з підготовки персоналу начальнику навчально-тренувального центру, Колісник Марії Анатоліївні інженеру І категорії з підготовки кадрів відділу кадрів, Железняк Оксані Олексіївні, Березюку Ярославу Михайловичу директору ПТУ ВП РАЕС.